05 januari 2013

Grattis William

... som idag blir ett helt halvt år! :) 6 månader... tänk! Att det kan gå fort alltså... Från det lilla knytet vi fick i våra armar, till den nyfikna, glada och spralliga bebis som är kvick som få.

Han har så lätt till både leenden och skratt, William vår. Tittar sig oftast intresserat och undrande omkring, "språkar" ivrigt och gillar att testa nya ljud, är snabb i rörelserna och svänger sig numera från rygg till mage i ett huj (till båda sidor), gillar att bita på det mesta och att ta tag i mammas kalufs är en höjdare... Bada är fortfarande skoj, likaså att busa med pappa, och att följa med hundens rörelser blir mer och mer intressant.

Två tänder har han också fått. Ja, tänderna ja... de har stört och stör W rätt så ofta, och speciellt på kvällarna och nätterna när han lugnar ner sig och skall sova. Kvällarna och nätterna har annars också varit lite oroliga de senaste två månaderna ungefär. En orsak var öroninflammationen, tänderna har säkert gjort sitt (och gör), den fasta födan kan ju också ställa till det, och sen kanske det varit något med rytmen eller nåt. Nu har vi ändrat dagsrytmen lite grann på så vis att dagsvilorna har blivit kortare (fortfarande 3 st) och det verkar ha hjälpt lite grann iallafall. Dagsvilorna går å andra sidan riktigt bra nuförtiden.

Utöver kvälls- och nattbekymren är han oftast nöjd och glad. Tycker om att ligga på mattan och leka, vissa dagar längre stunder och andra dagar kortare. Variation är ändå oftast av godo och i famnen trivs han bäst. Och det har mor och far inget emot. Och något vi är riktigt glada över är att han äter bra! Grönsakspuré till lunch, fruktpuré till mellanmål, och gröt på kvällen. Så långt har vi kommit hittills. Han har mycket bra aptit så snart blir det väl att föra in protein och kanske ett mål till. Men det får vänta lite... Hoppas iaf att hans goda aptit håller i sig framåt!

W har också haft lite besök såhär kring hans halvårsdag. Bl.a. fick han och vi ett stooort fång rosor, vilka han mer än gärna skulle ha velat ta i. Nu har prinsen just somnat för natten, riktigt trött efter dagens aktiviteter. Stumpen vår :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar