24 oktober 2010

Happy Days

Det har varit några riktigt trevliga och sköna dar på rad!

I torsdags fyllde min man år (vad ska man riktigt skriva här istället för tilltalsnamnet; mannen?, rakas?, gullet? gubbin? partner? Kanske M? M har ju liksom flera betydelser, Man, M...., Min,,,. Nåja, det blir vad det blir.). Vi firade honom i dagarna två, torsdag och fredag. Överraskade honom med biljetter till en Queen konsert i Tammerfors, det verkade uppskattas :) Bakade också en kaka; en drömtårta med kvarg/grädde/mariannekross inuti och ovanpå...




Helgen har varit/är riktigt lugn och skön, såsom jag gillar den bäst. Får pyssla och doona på med det ena och det andra utan att behöva stressa, bara göra det som faller en in. Denna helg har vi i flera omgångar vistats i skogen med Morris. I skogen trivs jag. Dofterna, stämningen ,lugnet... skogen känns fundamental... nånting stabilt och väldigt roingivande.. På vintern är skogen ändå som bäst; ljus, ren, stilla, tyst...  

 Idag vek vi av från stigarna och gick in i ett tätt skogsområde med stundvis utmanande mark. Vi fick akta varje steg vi tog, samtidigt som jag med jämna mellanrum fick rensa ansiktet från fuktiga sprindelnät... ushsuhsu... Morris, å andra sidan, rör sig i skogen smidigt, snabbt, utan att tveka och utan att hamna fel. I skogen är han verkligen i sitt rätta element. 

                        I skogen fick jag även ge mina nya dojor ett ordentligt test, vilket de klarade galant!

Skorna i sig är ju inte så värts nätta, men som hundägare är de guld värda!


Mera plock från helgen..


I fredags blev jag barnsligt till mig när den första snön hälsade på




Har inte på en bra stund haft inspration för kok och bak, men i helgen slog den till. Blev en massa basrecept som jag inte använt på länge.

När jag kokar och bakar brukar köket bli ganska stökigt. Jag brukar säga att det beror på att jag kokar och bakar med känsla (Jag tror på det själv iaf..)


Det första jag tillredde var hembakad pizza, från grunden, dvs med egen deg och allt som skulle jäsa.
Tyvärr glömde jag ta bild av den nygräddade pizzan så bilden är av en bit som redan varit en stund i frysen :D


                                                   

Sedan blev det Rukiiset Sämpylät med semlemjöl, havregryn, havrekli och lite müsli. Degen tänkte aldrig börja jäsa, men till sist levererade den.

Samma sak med bilden nere som den på pizzan, kom på att fota efter att två av tre samlor var uppätna och resten i frysen, oh well..

                                      

Idag blev det först skinkfrestelse från grunden, dvs. inget fusk med färdiga potatisblandningar utan processen inleddes med att skala potatis.

Resultet blev okej men lite vidbränt, men det är my signature walk inom kok och bak (åtminstone kok) så så kör vi!



Sen blev jag ivrig och gjorde en gryta av det som fanns. Det blev en gryta med maletkött, tomatkross, rödkål, lite potatis, morot, lök och matgrädde. Även den med en touch av vidbränt


                                      

Just nu har jag vetebullsdeg under duk och jäser.. 


Efter all denna bak och kok hysteri kommer badminton ikväll att smaka bra!

Trevlig fortsättning på sönda'n!




2 kommentarer:

  1. He måst va släktfeil he de me att allti bränn matn naliiti!

    SvaraRadera
  2. hihi.. sköönt ti veta man int er eismend! :)

    SvaraRadera