04 mars 2013

Efter regn kommer solsken

Det har varit tyst här en tid. Beror på att jag och vi varit trötta. Helt enkelt väldigt trötta. Orsaken till det är naturligt nog för litet sömn, och orsaken till den ringa sömnen är bl.a. en tredje öroninflammation för lillkillen i samband med en del nattskift för M. Tycker så synd om lillgrabben, flera öroninflammationer på stumpens knappa 8 mån . Det kan hända att det är den samma inflammationen som senast, att den aldrig riktigt blev bra. Troligtvis är det så. Nu har vi dock en bra medicin och läkaren var hoppfull över att vi nu skall få den väck. Örat var nämligen inte rött och irriterat, men det hade lämnat kvar vätska i innerörat, som orsakat öronvärk. Kuren inleddes i fredags och redan igår var vår lilla gullunge sig själv igen, på ganska länge faktiskt. Det blev faktiskt bra tillfälligt där efter förra inflammationen och han mådde prima i en vecka. Sen började han bli gnälligare och gnälligare och vi trodde det berodde på de fyra tänderna upptill som är på kommande. Säkert har de också inverkat. Men när tre av dem tittat fram och han fortfarande var orolig, både dag och natt, så tänkte vi att det är bäst att uppsöka läkare. Och då fann man öroninflammationen. Suck.

Så vi har sovit lite dåligt då som sagt och vakat tjyna så mytji. En morgon när vi vaknade efter nån timmes sömn frågade jag guuben:
- Mikä olotila?
Och han svarade:
- Kipeä maha, haisen pahalle ja silmät tippuu päästä
Jag kunde inte annat än skratta. Det kom så direkt och beskrev även mitt mående ganska så på pricken just då :D

Men som sagt har W sen igår morse varit sig själv igen, vilket är sååå underbart. Han drar sig omkring i lägenheten med full fart i sin nya mysdräkt som han fått från mommo och moffa. Dräkten är lämpligt hal så det går fort, fort. Däremellan chillar han i famnen, äter med varierande aptit och biter på det mesta. Så nyfiken, glad och språkar stundvis friskt. Nätterna är dock svajiga. Men det lär höra till åldern också, med tänder, allt det nya som de lär sig och skall processera på natten, samt lite separationsångest på det.

Det om det. Nu är det nattning på g.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar