08 februari 2013

Oj hujedamej

Vilka dygn. Mitt hjärta blöder. William insjuknade i nån typ av influensa och fick öroninflammation natten till onsdag. Sen dess har grabben mått kakka. Två läkarbesök, ett på onsdagen på dagen och ett nästan mittinatten. Som tur inget allvarligt som vätskebrist eller liknande men jäkligt sjuk ändå. Som mest 39,8 graders feber. Ilsken inflammation i det ena örat och troligtvis även i det andra, sikten hade varit dålig där. Antibiotika och förbaskat mycket värkmedicin. Både mot öronvärken och för att få ner febern. Ännu idag på förmiddan hade han redigt över 38 men nu på eftermiddan har det sett bättre ut på feberfronten. Dock är han väldigt sjuk i öronen, det märks. Sover dåligt, äter dåligt. Idag hade han dock en längre stund då han var på riktigt bra humör. Glädjetårar, I tell ya. Och antibiotikan då, trots Rela-droppar har den orsakat - blunda om du är känslig- grönaktig vesiripuli. Upprepade gånger.

Värre saker kan en bebis ha än flunssa, I know, men då man inte vill att sitt barn ska må dåligt för ens den kortaste sekund så är det riktigt uselt att se honom må så crap i flera dar. Men får väl förska vänja sig och hoppas man själv blir lite starkare för varje gång. Och tydligen verkar William ha lätt att få öroninflammation. Blir att uppsöka privat öronläkare för ordentlig titt om han får en ny inflammation snart igen, tyckte vår hälsovårdare. Kan bara hålla med.

Så sådant här. Har kanske sovit 8- max 10 timmar sammanlagt de tre senaste nätterna, så trött är bara förnamnet. Hade ju int så myki sömn i bagaget dässförinnan heller. Men bra orkar man ändå kan jag tycka. Man vänjer sig kanske med mindre sömn när man blir småbarnsförälder, som förresten nästan verkar ett begrepp inom sömnsvårighetsvärlden :), och man gör ju det som behövs. Och faktiskt måste jag ge mig en liten klapp på axeln, och en på Ms också, för M har jobbat tre nätter just dessa nätter då W varit (är) sjuk. Men vi har orkat riktigt bra ändå. I helgen kommer vi säkert vara som två disktrasor på tork men so be it. Vi kan torka tillsammans alla tre och återhämta oss från den första tuffa baby/barn-sjukan som baby, mor och far :D (den sista meningen gjorde inte much sense, men jag hade faktiskt en tanke bakom, använd fantasin:D) För jag hoppas verkligen att W nu skall vara på bättringsvägen!

2 kommentarer:

  1. Oj nej :( Hoppas lillen kryar på sig väldigt snabbt..de e int lätt att se på då små oskyldiga är sjuka..
    Voi då man sku kuna ge lite av sin egen sömn åt er småbarnsföräldrar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för omtanken :) W mår bättre nu och det är såå skönt!

      Radera