24 juni 2012

Recepttips

Bakade en kladdkaka på mjölkchoklad när vi hade M:s föräldrar på besök förra veckan, och fryste sen ner det som lämnade över. Tog upp ett par bitar idag och åt med vaniljglass, som efterrätt till grillat. Efterrätten avnjöts dock inomhus som ni kan se, eftersom det ack så viktiga Formula 1 uppenbarade sig. Mycket mumsigt även upptinat. Kan rekommenderas. Men grädda längre än vad receptet säger, typ 5-10 minuter längre.




Ljus kladdkaka
Ca 10 bitar

250 g mjölkchoklad
200 g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
Garnera med pudersocker, bär och servera med grädde
Lägg ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda i krossad choklad och vaniljsocker. Vispa ägg och socker. Lägg i smörblandningen och vänd i mjölet. Smör in och lägg skorpsmulor i en form med löstagbar botten, som är 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna. Garnera. Receptet är från tidningen Leivotaan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar