..bilden och receptet är alltså härifrån http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/81930-pihlajakakku
Pohja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
100 g Pirkka
meijerivoita
4 dl Pirkka
vehnäjauhoja
3 rkl Pirkka
kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
2 tl
vanilliinisokeria
2 dl Pirkka
maitoa
Kostutus
2 dl Pirkka appelsiinitäysmehua
Täyte
2 (400 g) Pirkka banaania
1/2 ps (à 220 g) Fazer Pihlaja-marmeladikaramelleja
3 dl (150 g) puolukoita (pakaste)
1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Päälle
1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1/2 ps (à 220 g) Fazer
Pihlaja-marmeladikaramelleja
1 dl (50 g) puolukoita (pakaste)
Vaihe 1
Vatkaa munat ja
sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva hieman jäähtyneenä. Sekoita
kuivat aineet keskenään. Lisää jahoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen
maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina uunipannulle
leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa 10 - 15
minuuttia.
Vaihe 2
Leikkaa levy
jäähtyneenä kahteen osaan. (Leikkaa reunat halutessasi suoriksi.) Kostuta pohjalevy
appelsiinitäysmehulla. (Kostutusmäärä näyttää runsaalta, mutta käytä koko
määrä.)
Vaihe 3
Viipaloi banaanit
ja levitä pohjalevylle. Kuutioi marmeladit.
Vaihe 4
Vatkaa täytteen
kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, marmeladit, puolukat ja sokerit.
Levitä banaanikerroksen päälle. Nosta toinen pohjalevy banaanien ja
kermaseoksen päälle. Kostuta levy hyvin. Peitä kakku kelmulla ja pane päälle
leikkuulauta ja esimerkiksi maitotölkki. Anna kostua jääkaapissa vähintään 4
tuntia, mielellään yön yli.
Vaihe 5
Vaahdota kerma ja
mausta se vanilliinisokerilla. Levitä kermavaahto kakun pinnalle. Koristele
viipaloiduilla marmeladeilla ja jäisillä puolukoilla. Tarjoa kahvin kanssa..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar