05 juni 2012

Recepttips

Senast M fyllde, dvs i oktober (kan ha varit året innan), bakade jag en kaka vid namn Pihlajakakku (och tyckte förstås jag var lite finurlig eftersom han är hemma från Ykspihlaja..hehe). Nåväl. Gick idag igenom mina recept och kom över denna kaka och tänkte passa på att tipsa om den. Tyckte den var riktigt god och lite annorlunda. Brukar inte tycka om kakor med banan i men detta gick faktiskt vägen. Receptet härstammar från Pirkka. Så ingen credit till mig för själva receptet. Bara för att vara korrekt på alla sätt och vis.


..bilden och receptet är alltså härifrån  http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/81930-pihlajakakku 

Pohja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
100 g Pirkka meijerivoita
4 dl Pirkka vehnäjauhoja
3 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
 2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl Pirkka maitoa

Kostutus
 2 dl Pirkka appelsiinitäysmehua

Täyte
 2 (400 g) Pirkka banaania
 1/2 ps (à 220 g) Fazer Pihlaja-marmeladikaramelleja
 3 dl (150 g) puolukoita (pakaste)
 1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
 1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia
 1/2 dl sokeria
 1 tl vanilliinisokeria

Päälle
 1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
 1 tl vanilliinisokeria
 1/2 ps (à 220 g) Fazer Pihlaja-marmeladikaramelleja
 1 dl (50 g) puolukoita (pakaste)

Vaihe 1
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva hieman jäähtyneenä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jahoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.

Vaihe 2
Leikkaa levy jäähtyneenä kahteen osaan. (Leikkaa reunat halutessasi suoriksi.) Kostuta pohjalevy appelsiinitäysmehulla. (Kostutusmäärä näyttää runsaalta, mutta käytä koko määrä.)

Vaihe 3
Viipaloi banaanit ja levitä pohjalevylle. Kuutioi marmeladit.

Vaihe 4
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, marmeladit, puolukat ja sokerit. Levitä banaanikerroksen päälle. Nosta toinen pohjalevy banaanien ja kermaseoksen päälle. Kostuta levy hyvin. Peitä kakku kelmulla ja pane päälle leikkuulauta ja esimerkiksi maitotölkki. Anna kostua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Vaihe 5
Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Levitä kermavaahto kakun pinnalle. Koristele viipaloiduilla marmeladeilla ja jäisillä puolukoilla. Tarjoa kahvin kanssa..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar