06 april 2012

Gäster och Mozzarellakyckling

Igår hade vi gäster från huvudstaden på besök - vår lilla faddertös på snart 6 mån och hennes föräldrar, dvs Markus syster med man. Hon hade växt nåt enormt sen vi såg henne sist för några månader sen. Slutar inte att förbluffas över hur snabbt bebisar växer och utvecklas det första året. Från att ha varit en liten lite flicka som föddes tre veckor för tidigt till att på några månader bli en stadig tjej med runda kinder och spänstig kropp. Hur gullig som helst. Och inte alls rädd eller försiktig av sig. Morbror, my self och t.om. Morris - all fick vi gosa med henne. Ett mycket trevligt besök all in all.

Dock brukar jag alltid vara lite nervis när vi får matbesök. Jag är ingen gourmetkock, behärskar visserligen vanliga rätter och tycker mycket om att baka, men saknar både erfarenhet och intresse vad beträffa mer flashig matlagning. Moder tipsade om ett enkelt och fräsht recept som hon hade i sin receptsamling, som vi barn även fått kopior av (guld värd!), och det kan jag nu tipsa vidare om. Lätt, gott, grannt och enkelt:

Mozzarellakyckling  6 port.

2 pkt tunn kycklingfilèsnitzel à 340 g –stek i en skvätt olja, 2-3 min på var sida, lägg i en eldfast form.
½ tsk svartpeppar – strös med salt och citron över biffarna.
½ tsk salt
1-2 msk citronsaft
1 squash – skär i ½ cm skivor, steks och breds lite omlott på
kycklingbiffarna, ca 3 skivor på var biff.
 2 tsk oregano –strö över squashen
2 påsar mozzarellaost,à 150 g, –skär i 1 cm skivor och rada på squashen
½ burk, ca 50 g, soltorkade tomater – strimla och rada över alltsammans.
Ställ formen upptill i 250 graders ugn i ca 5 min, tills osten smält, ta formen ur ugnen och strö över:
Svartpeppar och dekorera med färsk basilika/oregano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar