Dock brukar jag alltid vara lite nervis när vi får matbesök. Jag är ingen gourmetkock, behärskar visserligen vanliga rätter och tycker mycket om att baka, men saknar både erfarenhet och intresse vad beträffa mer flashig matlagning. Moder tipsade om ett enkelt och fräsht recept som hon hade i sin receptsamling, som vi barn även fått kopior av (guld värd!), och det kan jag nu tipsa vidare om. Lätt, gott, grannt och enkelt:
Mozzarellakyckling 6 port.
2 pkt tunn kycklingfilèsnitzel à 340 g –stek i en skvätt olja, 2-3 min på var sida, lägg i en eldfast form.
½ tsk svartpeppar – strös med salt och citron över biffarna.
½ tsk salt
1-2 msk citronsaft
1 squash – skär i ½ cm skivor, steks och breds lite omlott på
kycklingbiffarna, ca 3 skivor på var biff.
2 tsk oregano –strö över squashen
2 påsar mozzarellaost,à 150 g, –skär i 1 cm skivor och rada på squashen
½ burk, ca 50 g, soltorkade tomater – strimla och rada över alltsammans.
Ställ formen upptill i 250 graders ugn i ca 5 min, tills osten smält, ta formen ur ugnen och strö över:
Svartpeppar och dekorera med färsk basilika/oregano.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar