Testade igår ett nytt recept på köttfärslimpa... Det var riktigt gott och lätt. Men det tog tid pga olika delmoment, vilket jag inte gillar när det är fråga om vardagsmat. Men i det stora var limpan okej och därmed platsade den i "Mattilas Mat" ;) Receptet och bilden är från Pirkka-tidningen.
Tomaattinen jauheliha-kukkakaalimureke 30-60min, 6-8 annosta
600g naudan jauhelihaa
200g kevyt kermaviili
1dl kauraleseitä
100g purjoa
1rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 kananmuna
2tl basilikaa
n. 1tl suolaa
½ tl mustapippuria
TÄYTE
1, n 300g, kukkakaali
50g purjoa
n. 30g aurinkokuivattuja tomaatteja
1tl basilikaa
ripaus mustapippuria
LISÄKSI
Creme bonjour cuisinea, valkosipuli&yrtti
1. Sekoita kermaviili ja leseet. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjoa hetki aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Sekoita kulhossa lese-kermaviiliseos, jauheliha, muna, purjo ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
2. Paloittele kukkakaali pienehköiksi kukinnoiksi. Keitä vähässsä, suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta hyvin. Hienonna tomaatit. Sekoita keskenään kukkakaalit, purjo ja tomaatit. Mausta basilikalla ja mustapippurilla.
3. Kumoa mureketaikina pellille leivinpaperin päälle tai voideltuun pitkänomaiseen vuokaan. Muotoile kostetuin käsin noin 30sm pitkäksi tangoksi. Paina tankoon syvennys ja täytä. Ummista mureke niin, että vihanneksia ei näy.
4. 200 astetta, 30 minuuttia, alimmalla tasolla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja Creme Bonjour Cuisinea, tai puolukkahilloa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar